preloader

Ett modernt lada-hus täckt med brända Shou Sugi Ban-brädor.

Vad kännetecknar ett modernt lada-hus? Ett modernt lada-hus karaktäriseras vanligtvis av en enkel volym täckt med ett sadeltak.

Ett modernt lada-hus täckt med brända Shou Sugi Ban-brädor.

Klassiska lada-husdesigner skapas med högsta energieffektivitet i åtanke. Ett särdrag som förenar de flesta av dessa byggnader är ett sadeltak och en rektangulär volym. Sällan finns det projekt i form av bokstaven L eller T. I moderna lador är balkonger eller terrasser ovanliga. Byggnader med sådana enkla former, förutom att de är de varmaste, är också de billigaste att bygga. Lada-hus utmärker sig även med panoramafönster, vilket ger dem ett unikt utseende.

Numera är det mycket modernt att kombinera minst två typer av material på fasaden. Trä och sten eller deras imitationer, klinker och plast är populära. Men trä, med sin ädelhet, utmärker sig från alla material som kan användas som fasad på ett modernt lada-hus.

Allt beror på den individuella designerns idé och överenskommelser med kunden. Det är möjligt att använda en träfasad över hela byggnadens yta eller bara enskilda dekorationer. Ett populärt alternativ är att lägga brädor på byggnadens framsida eller dekorera dem med väggarna inne på terrassen eller i förhallen. Ett modernt lada-hus med en fasad av brända brädor.

Att använda rätt fasad kommer att framhäva den unika enkla formen av ett modernt lada-hus. Idag lägger designers stor vikt vid hållbar utveckling och miljövård. Intresset för Yakisugi-tekniken passar in i denna trend. Bränt trä är helt biologiskt nedbrytbart och miljövänligt.

En fasad av bränt trä är inte bara hållbar och extra skyddad, det är också en unik stil som gör att moderna lada-hus täckta med Shou Sugi Ban-brädor fångar ögat med sitt fantastiska utseende och inte låter någon passera obemärkt. Det finns många möjligheter att avsluta träet från MAZURIA-brädor, som kännetecknas av lätt bränning med synligt överbränt hårt trästruktur, till den mörka, starkt kolade SILESIA-brädan i den starkaste bränningsvarianten.

Brädor brända med den traditionella japanska metoden blir mycket motståndskraftiga mot yttre faktorer och behåller sitt utseende i 40-50 år.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE