preloader

Shou Sugi Ban: Japansk träimpregneringsmetod

Shou Sugi Ban är en traditionell japansk teknik för att kolalisera trä som syftar till att skydda träet mot vatten, solskador och olika typer av skadedjur.

Shou Sugi Ban: Japansk träimpregneringsmetod

Shou Sugi Ban-tekniken används på många träslag som lärk, gran, accoya, ceder, tall och många fler. Träet kan ha olika utseenden och färger beroende på vilken träsort som används och intensiteten på bränningen.

Shou Sugi Ban-tekniken har använts i Japan i hundratals, kanske tusentals år, men har nyligen blivit mycket mer populär i västländerna. Det finns många sätt att skapa effekten av kolat trä. Den ursprungliga bränningsprocessen innefattade att kombinera tre brädor till en triangulär rörform och sedan bränna insidan av träet tillräckligt djupt för att uppnå en svart-silver finish. Efter kylning borstades och tvättades träet. Numera är bränningsprocessen för Wood of Fires produkter helt mekaniserad, vilket garanterar en jämn flamspridning, enhetlig bränningsgrad, vilket i sin tur möjliggör en enhetlig nivå av borstning och perfekt skydd genom jämn spridning av impregneringsmedel och lasyrer.

Shou Sugi Ban-processen, även känd som Yakisugi, användes ursprungligen i Japan för att impregnera sidoväggar på byggnader för att öka deras hållbarhet. Idag används behandlat trä även som terrassbrädor, väggpaneler, möbelfrontpaneler – medan brända brädor enligt Shou Sugi Ban-metoden används på grund av deras hållbarhet och estetik.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE