preloader

Hus i svart

Den moderna LADAN av Maciej Rempalski /modernstudio/ är en kombination av minimalism och elegans i svart.

Hus i svart

Tack vare samarbetet mellan arkitekten och investeraren utmärker sig ”Huset i svart” med sin moderna design och lösningar, och dess enkelhet och det använda naturliga träet höjer de visuella värdena, vilket gör att man inte kan gå förbi LADAN likgiltigt. Den råa formen av byggnaden beror på den träfasaden av sibirisk lärk från tillverkaren av brända brädor Wood of Fire. Träet som användes i projektet behandlades med värme med den japanska metoden Shou Sugi Ban, vilket främst genom sin brännprocess konserverar det och gör det hållbart under många år. Dessutom framhäver det de naturliga estetiska egenskaperna hos träet genom att framhäva färgdjupet, vilket gör att brädorna blir mer unika. Så konserverade brädor med den ovan nämnda tekniken kan nu inte bara användas för att slutföra fasader, utan också för att bygga staket, dekorera väggar inomhus eller bygga träterrasser.

Panoramafönstren i den svarta LADAN låter naturligt ljus in i vardagsrummet och tillåter användarna att interagera med den omgivande naturen. De stora fönstren uppfyller visionen och idén om ett modernt hem som syftade till att öka möjligheten att leva i harmoni med naturen. Under genomförandet lades särskild vikt vid landskapsarkitekturen i den omgivande trädgården, som på ett enhetligt sätt samspelar med byggnadens minimalistiska form. Genom att skapa harmoni och behålla stilen, arrangerades också ett staket runt huset med samma material som användes på byggnadens fasad. Ett trästaket av brända brädor från Wood of Fire avgränsar effektivt fastigheten samtidigt som det imponerar med sin naturliga charm. Träet gör det möjligt att kontrollera genomskinlighetsgraden och formgivningsmöjligheterna. Ett utfört staket av bränt trä från Wood of Fire ger oss långvarig hållbarhet och avsaknad av behovet av periodiskt underhåll. Tack vare bränningen blir brädorna mer motståndskraftiga mot väderförhållanden och mekaniska påverkningar, samtidigt som de behåller sitt naturliga och estetiska utseende.

Den LADA som visas på bilderna i svart är ett förslag för dem som värderar funktionalitet, minimalism och uppmärksamhet till estetisk finish, samtidigt som man skapar en unik atmosfär och utrymme för livet.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE