preloader

Impregnering av trä med eld – varför det är värt att anlita experter?

Innan Kazimierz den store lämnade Polen ”byggt av sten”, var nästan varje byggnad gjord av trä. Detta naturliga material fungerade utmärkt som byggnadsmaterial för stugor både på landsbygden och i städerna.

Impregnering av trä med eld – varför det är värt att anlita experter?

Men dess huvudproblem var att det ganska snabbt och lätt kunde förstöras av eld. Det var en av anledningarna till att man började använda mer hållbara lösningar i form av sten och betong. Under många år fokuserade byggbranschen på dessa material, nästan glömmande det naturliga råmaterialet. Men denna trend har vänt under de senaste åren. Allt oftare väljer människor att använda träbrädor, åtminstone för träfasader. Allt tack vare populariseringen av en gammal impregneringsmetod som innebär att man bränner dem. Efter att ha bränt bland annat cellulosa blir detta material mer motståndskraftigt mot lågor och just denna faktor avgör återkomsten till det naturliga råmaterialet. Kan en sådan impregnering göras själv? Eller är det bättre att anlita experter? Vi svarar på dessa frågor i vår artikel!

 

Säker impregnering av trä med eld? Anlita experter

Impregnering av trä med eld är en mycket krävande uppgift, därför är det bättre att anlita experter. För det första handlar det om själva säkerheten. För det andra använder professionella avancerade maskiner som tillåter behandling av detta råmaterial i specialugnar. Detta gör det möjligt att programmera sådana enheter till lämpliga parametrar för att uppnå den effekt som kunden önskar. Dessutom garanterar sådana åtgärder en större hållbarhet för träet, vilket är extremt viktigt när det ska monteras utanför byggnaden. Genom att anlita experter får vi också en garanti på de beställda brädorna. Vid eventuella defekter eller avvikelser kan man alltid kontakta företaget för utbyte av en viss produkt eller hela partiet. Genom att göra denna typ av impregnering på egen hand får vi inte sådan hjälp. Därför är det värt att dra nytta av många års erfarenhet från ett företag som erbjuder sådana tjänster för att vara säker på att brädorna håller i många år.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE