preloader

Priset på brända brädor – Faktorer som påverkar slutkostnaden för Wood of Fire-produkten

Kostnaden för bränt trä beror på många faktorer som påverkar slutpriset på vår produkt. Framför allt är en av de mest betydande faktorerna den specifika varianten av brädan och dess mått.

Priset på brända brädor – Faktorer som påverkar slutkostnaden för Wood of Fire-produkten

Priset på den färdiga produkten Wood of Fire

Priset består av specifika längder/bredder av brädor och olika profiler, som vi också kan producera på kundens begäran. Under beställningsprocessen av våra produkter kan våra kunder räkna med professionell rådgivning från hela Wood of Fire-teamet, som med sin långa erfarenhet ger all viktig information och hjälper till med valet av en specifik variant samt längder av tillgängliga brädor för att minimera avfall som uppstår vid installation av en träfasad. Våra experter erbjuder hjälp inte bara med att välja rätt material för individuella investeringar, beräkna projektet eller förbereda ett individuellt erbjudande, utan också med alla frågor relaterade till installationen av brända brädor på fasader och interiörer.

Hur skapas den färdiga produkten? – Konsten att bränna direkt från Japan

Träet utsätts för värmeprocess genom hög och konstant temperatur som genereras i specialugnar, där det yttersta lagret av cellulosa bränns från träet. Bränning kan naturligtvis utföras självständigt med en gasflaska, men på något sätt återspeglar denna metod inte kvaliteten och hållbarheten hos en produkt som impregneras på ett kontrollerat sätt. Det handlar inte bara om det visuella resultatet som en intressant förkolnad struktur, utan också om fördelaktiga egenskaper som skydd mot väder- och mekaniska påverkningar. Dessa egenskaper kan endast uppnås genom bränning med nämnda teknik. Den japanska metoden Shou Sugi Ban, även känd som Yakisugi, möjliggör perfekt konservering av trä och bränning av det yttersta lagret av cellulosa samt förhindrar skador från skadedjur eller växande svampar, vilket gör att träet är hållbart i många år.

 

Egen impregnering av brända brädor – varför det lönar sig att välja märket Wood of Fire

På Wood of Fire erbjuder vi fyrsidig egen impregnering av träet. Inte bara den övre lagret av strukturen skyddas utan också baksidan, vilket ger ytterligare skydd för träet och positivt påverkar dess motståndskraft. Denna impregnering gör det också möjligt att framhäva den naturliga färgen som inte oxiderar. Genom att välja brända brädor från Wood of Fire kan våra kunder räkna med ett material med unika visuella egenskaper, men framför allt en produkt av hög kvalitet. Detta garanterar tillfredsställelse med valet under många år.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE