preloader

Brända ekskivor som inslag i inredningen

Tidlös svart betonar perfekt rummets minimalism och elegans, varför det ofta används i inredningsdesign. Denna färg ger rummet en stark ton, vilket ger det karaktär och uttryck.

ARKITEKT
Razoo Architects
PRODUKT
EK
Brända ekskivor som inslag i inredningen

Ett bra alternativ till klassisk väggmålning är användningen av brända väggskivor.

 

För detta projekt valdes ek, som är en av de hårdaste träslagen. Ekens naturliga hållbarhet till följd av dess fysiska och mekaniska egenskaper ökades ytterligare genom brandskydd. Den yttre ytan av brädan var kraftigt förkolnad, vilket gav den en karakteristisk sprucken struktur, allmänt känd som ”krokodilskinn”. Brända brädor användes både i vardagsrummet och köket. De användes bland annat för att rama in den unika eldstaden, placerad i den centrala delen av vardagsrummet.Viktigt är att tidigare förbränning också ökar träets brandbeständiga egenskaper på insidan, och lämplig brandklassificering (NRO) säkerställs av lagret av speciella skyddande ämnen som appliceras.Det finns också en svart accent i köket – väggen tillsammans med dörren och framsidan av skåpet är täckta med brända brädor.

Det är värt att komma ihåg att svart fungerar bäst i rum där det är mycket ljus. I fallet med denna implementering tillhandahålls den lämpliga mängden naturligt dagsljus av stora fönster som täcker nästan hela ytan på en av väggarna. På kvällarna får artificiell, varm belysning att interiören verkar rymlig och mysig. En bra lösning är också att kombinera svart med ljusa, neutrala färger (grå, benvit), samt glas och ädla, naturliga tyger.

Plats: Polen

 

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE