preloader

Brandstationens byggnad i Bosutów Volunteer Fire Department

I Bosutowo, en liten stad belägen i Zielonki-kommunen, byggdes en modern brandstation enligt konceptet från Manecki Design Studio.

ARKITEKT
Author's Design Studio Manecki
PRODUKT
SILESIA-3
Brandstationens byggnad i Bosutów Volunteer Fire Department

För att avsluta fasaden bestämde sig arkitekterna för att använda brädor brända i Shou Sugi Ban-tekniken, färdiga i varianten SILESIA-3. Det är en lärkbräda, bränd, borstad, ombränd och slutligen impregnerad. Denna metod för träkonservering ökar inte bara dess hållbarhet och motståndskraft mot väderförhållanden och insekter, utan ger den också ett attraktivt utseende. Användningen av svarta, förkolnade brädor var en medveten åtgärd i samband med brandsläckning.

Som kontrast till den svarta fasaden användes en gul finish runt dörrarna och fönstren, vilket – som arkitekterna förklarar – är en referens till varningsskyltar. Dessutom är brandstationen ett iögonfallande elementtaket är inverterat och lutar inåt. Byggnaden rymmer bland annat: ett garage för utryckningsfordon, en verkstad, ett lager, en kapprum med sanitet, en tjänstgöringslokal, ett universalrum med köksfaciliteter samt ett administrations- och kontorsrum.

Byggnaden ritades i den centrala delen av tomten och smälter in i omgivningen – med hänvisning till den med sluttande taklutningar. På grund av sin starka form och färger skapar den också en referenspunkt för utvecklingen av denna del av den ännu outvecklade staden.

Plats: Polen

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE