preloader

MP_II House

Huset med det mystiska namnet MP_II är kvintessensen av symbiosen mellan arkitektur och natur. Författarna till projektet ville ha denna frågas mångdimensionalitet: platsens kontext, skala, material, färger, chiaroscuro, interpenetration av världar.

ARKITEKT
Oliwer Rasztawicki (från Rasztawicki Architekci), Marek Kruk (från Kruk Architekci)
PRODUKT
MAZURIA-2
MP_II House

Huset ligger på en tomt tätt täckt av träd. Den monterades dock mellan befintliga träd, vilket eliminerade avverkning men fick önskad yta. Materialen som används på fasaden är designade för att harmonisera med omgivningen, lika mjukt som de befintliga träden, och för att svara på spelet mellan ljus och skugga. Därför föll valet på fasadskivor av trä, garvade till mörkbruna (MAZURIA-2). Den mörka fasaden kontrasterades mot husets interiör, hållen i ljusa toner och minimalistisk stil.

En enplansbyggnad med en låg siluett som påminner om japansk stildesignades på en L-formad plan, som gjorde det möjligt att separera vardagsrummet från den privata zonen. Taket, något förlängt i förhållande till karossen, stöddes av trästolpar. I kombination med stora inglasningar ger detta det hela en viss lätthet, trots anläggningens skenbara massivitet.

Plats: Polen

Bilder: ONI studio

 

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE