preloader

Trä för fasader med NRO-skydd

Hus, kyrkor, skolor samt andra byggnader byggdes förr uteslutande av trä. Det var ett av de billigaste materialen man kunde bygga sådana konstruktioner av, därför är det inte förvånande att sådana objekt fanns i varje by.

Trä för fasader med NRO-skydd

Deras stora nackdel var dock att de mycket lätt kunde brinna upp. Ibland kan vi i filmer observera hur snabbt elden kunde sprida sig över hela byggnaden, förstörande allt människors egendom. Därför började fler och fler människor att bygga hus och andra objekt av tegel. Dessa var vanligtvis mycket mer solida konstruktioner, vilket gjorde att detta material snabbt accepterades som den huvudsakliga byggmaterialet. Det är fortfarande populärt idag. Dock vinner även brandtåligt trä i popularitet. Det fungerar utmärkt som en del av fasaden tillsammans med lämpligt skydd. Här talar vi om Shou Sugi Ban-brädor.

 

Shou Sugi Ban-brända brädor på offentliga byggnader

En ny trend som fungerar utmärkt både för vanliga hus och offentliga byggnader är att placera trä på fasaden. Man använder gärna också ett extra alternativ, som är att skydda materialet till brandklass NRO. Detta är en standard ansvarig för brandkrav för varje bräda. Så förberedda kan också certifieras. Det är ett av de extra alternativen. Trä behandlat med Shou Sugi Ban skyddas i produktionsprocessens slutskede med särskilt förberedda medel som ska ge skydd till det naturliga materialet. Dessutom måste de använda substanserna uppfylla standarden EN 13501-1. Vid metoden att bränna brädor med eld ökar användningen av sådana medel motståndet mot olika yttre faktorer. Dessutom blir träets yta inte smutsig, och dess hållbarhet ökar till och med till flera år utan behov av impregnering eller andra behandlingar. Därför är Shou Sugi Ban-brända brädor allt oftare det valda materialet som används för att göra fasader på offentliga byggnader. Dessutom, tack vare användningen av denna metod, får det ett unikt utseende, vilket ger varje objekt ytterligare karaktär. Som vi alla vet är hållbarhet, hög kvalitet och snyggt utseende den perfekta kombinationen för sådana råvaror. Slutligen bör offentliga byggnader presentera sig lämpligt.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE