preloader

Vilket trä för en trädgårdspaviljong?

Trädgårdspaviljonger är en ovärderlig tillägg till varje utomhusutrymme och erbjuder en idealisk plats för avkoppling och sociala sammanhang. Deras historia går tillbaka till 1700-talet, när de blev populära som dekorativa element i parker och trädgårdar.

Vilket trä för en trädgårdspaviljong?

Idag har paviljonger också många anhängare. Inte konstigt, de uppfyller många funktioner – de är ett utmärkt ställe för avkoppling, man kan organisera möten med vänner, och under heta dagar skyddar de mot solen och tillåter vila utomhus. Ändå är de en investering för år framöver, därför när vi söker hållbarhet och estetik, blir det avgörande att välja rätt material som kommer att ge paviljongen lång livslängd och unikt utseende.

 

Val av trä för en hållbar och estetisk trädgårdspaviljong

Paviljonger är konstruktioner som utsätts för många väderfaktorer från de varma solstrålarna på sommaren, genom starka vindar på hösten och till snöfall på vintern. Självklart får vi inte heller glömma insekter, som till vår besvikelse kan bli intresserade av sådan konstruktion. Så vilka brädor är bäst att välja för att njuta av en hemområde för avkoppling? Trä bränt med Shou Sugi Ban-metoden utmärker sig inte bara med ett unikt utseende utan också en exceptionell motståndskraft mot väderpåverkan och skadedjur, vilket gör det till ett idealiskt val för trädgårdspaviljonger.

Här är de främsta fördelarna med brända brädor:

 • Hög motståndskraft: Bränning med eld och impregnering med särskilda skyddsmedel ger träet hållbarhet mot väderförhållanden, från sol till snö, och skydd mot skadedjur. Att bränna bort cellulosa (som är näring för insekter och svamp) gör att det brända träet är motståndskraftigt mot röta och skadedjur
 • Unikt utseende: Shou Sugi Ban-metoden ger träet en unik textur och färg, vilket tillför karaktär till varje paviljong.
 • Låg värmeabsorption: Dessa brädor blir inte snabbt varma, vilket är viktigt på varma dagar och säkerställer en bekväm vila.
 • Hållbarhet utan ansträngning: Trä bränt med denna metod kräver inte årlig impregnering, vilket innebär mindre ansträngning för att hålla paviljongen i utmärkt skick.

Bränt trä med Shou Sugi Ban – det bästa valet för paviljongen

Tillgängligheten av Shou Sugi Ban-trä i olika arter och nyanser gör det möjligt att anpassa till individuella preferenser och behov, vilket garanterar att trädgårdspaviljongen blir en unik plats i din trädgård. När du väljer trä för en trädgårdspaviljong är det värt att satsa på hållbarhet, estetik och enkel underhåll. Trä bränt med Shou Sugi Ban-metoden uppfyller dessa kriterier och erbjuder dessutom ett unikt utseende som kommer att glädja ögat i många år. Ge dig själv och dina nära en plats för avkoppling som är lika hållbar som den är vacker.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

  FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

  E-MAIL

  TELEFONNUMMER

  MEDDELANDE