preloader

Vilket trä för husfasader?

I denna artikel kommer vi att ge dig råd om vilka brädor du ska välja så att träfasaden ser vacker ut samtidigt som den är mycket hållbar och motståndskraftig mot olika atmosfäriska faktorer.

Vilket trä för husfasader?

Bästa träet för fasader – en översikt över arter

Först och främst är det värt att fundera över själva materialet, eftersom trä har många sorter som fungerar bra i olika klimatförhållanden. De vanligaste och mest populära inkluderar:

 • Skandinavisk gran – idealisk i varierande väder, populärt val i Polen på grund av dess anpassningsförmåga.
 • Ask – erbjuder hållbarhet och flexibilitet, minimerar risken för sprickor och röta.
 • Sibirisk lärk – kännetecknas av ett unikt ådring som ger fasaden unikhet och exklusivitet.
 • Accoya – känd för sin oöverträffade hållbarhet och styrka, rekommenderas för krävande projekt.
 • Thermo tall – brädor gjorda av denna art är resistenta mot biologisk nedbrytning, vilket resulterar i en lång livslängd (ca 20-25 år) utan behov av oljning. Det är också ett hartstappat trä.

Skydd av trä – vad ska man tänka på?

Att välja trä kräver regelbunden impregnering och skydd mot skadedjur. Att ofta upprepa denna process kan vara tröttsamt och tidskrävande. Så om du drömmer om en träfasad men vill ha något hållbart som inte kräver överdriven arbetsinsats, är trä bränt med Shou Sugi Ban-metoden, som du hittar i vårt sortiment, det perfekta valet!

 

Bränt trä – hållbarhet och estetik

Våra brända plankor kan behålla sina egenskaper i upp till 100 år och ser ständigt attraktiva ut. Vi erbjuder olika typer av bränt trä för att perfekt komplettera varje arkitektonisk stil. Shou Sugi Ban-metoden, baserad på traditionella japanska tekniker, garanterar exceptionell motståndskraft mot ogynnsamma väderförhållanden, röta, förruttnelse och insektsangrepp. Dessutom ökar det inte bara träets motståndskraft mot yttre faktorer, utan ger det också ett unikt utseende.

 

Sammanfattning

När du väljer trä för fasaden är det värt att överväga vilken art som bäst uppfyller dina förväntningar både estetiskt och funktionellt. Bränt trä med Shou Sugi Ban-metoden är ett utmärkt alternativ för dem som värdesätter hållbarhet, minimalt underhåll och ett unikt utseende för sitt hem.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

  FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

  E-MAIL

  TELEFONNUMMER

  MEDDELANDE