preloader

Staket av brända brädor Shou Sugi Ban

Staketet är vårt hems visitkort. Det bör samspela och skapa harmoni med den omgivande arkitekturen och landskapet, men samtidigt kan det vara ett element som drar särskild uppmärksamhet till sitt utseende, som man inte kan gå förbi likgiltigt.

Användningar av brända brädor från Wood of Fire

Vanligtvis är det första användningsområdet för brända brädor som kommer till sinnes en bränd fasad.

Shou Sugi Ban: Japansk träimpregneringsmetod

Shou Sugi Ban är en traditionell japansk teknik för att kolalisera trä som syftar till att skydda träet mot vatten, solskador och olika typer av skadedjur.

Shou Sugi Ban-tekniken De senaste dagarna har medfört en våg av värmeböljor och förödande eld och stormar.

I vår artikel om Shou Sugi Ban vill vi visa er att den förstörande elementet eld kan ge lika extraordinära effekter som i fallet med brända brädor.

Ett modernt lada-hus täckt med brända Shou Sugi Ban-brädor.

Vad kännetecknar ett modernt lada-hus? Ett modernt lada-hus karaktäriseras vanligtvis av en enkel volym täckt med ett sadeltak.

Brända terrassbrädor Shou Sugi Ban från Wood of Fire

En terrass är en unik plats i hemmet där vi under varma dagar gillar att tillbringa fritiden, vila, prata och träffa vänner. Det är därför viktigt att ordentligt inreda vår dröm-oas.

Installation av brända Shou Sugi Ban-brädor från Wood of Fire

Brända Shou Sugi Ban-brädor, tack vare användningen av en giftfri bränningsprocess och fyrsidig impregnering, utmärker sig med exceptionell hållbarhet och styrka. Brända Shou Sugi Ban-brädor lämpar sig för standardtyper av beklädnader.

Hur hållbar är en träfasad gjord med Shou Sugi Ban-metoden?

Shou Sugi Ban är en träkonserveringsmetod som började användas för flera århundraden sedan i Japan. Bränt trä, även känt som Yakisugi, väljs ofta av moderna arkitekter och byggare på grund av dess motståndskraft och unika utseende.

En unik och hållbar träfasad

En träfasad gjord av brända brädor från Wood of Fire är ett originellt sätt att skapa en distinkt och hållbar träfasad.

Träfasad av sibirisk lärk

En träfasad passar perfekt in både i traditionell och minimalistisk byggstil. Idag lägger arkitekter stor vikt vid träfasader i kombination med material som metall och glas.

MODERN SVART LADA i semesterstil

Enkelhet och funktionalitet är vad som idag utmärker moderna semesterhus. Dessa principer var vad investeraren styrde efter när han beslutade att bygga en fristad från stadens dagliga brus, på en tomt naturskönt belägen bland skogar.

Utförande av ventilerad träfasad steg för steg

Arbetet med att montera fasader är vanligtvis en av de sista åtgärderna som utförs under de yttre byggarbetena. Det är dock värt att redan i planeringsskedet ordentligt planera alla lager av fasaden för att minimera eventuella problem under monteringen.

KONTORET I TRÄDGÅRDEN

I dagens samhälle möter vi allt oftare fenomenet distansarbete. Men i de flesta fall är det svårt att separera den professionella zonen från den privata.

Lär känna våra produkter på nära håll

Beställ ett prov och upplev den unika karaktären hos ved som eldats med den japanska Shou Sugi Ban-metoden.

    FÖRNAMN OCH EFTERNAMN / FÖRETAGSNAMN

    E-MAIL

    TELEFONNUMMER

    MEDDELANDE